Verzekering

Motor verzekering wees verstandig en verzeker je motor goed!

Welke motorverzekering? Voorkom teleurstelling!

Als je een motor bezit, dan heb je uiteraard ook een motorverzekering. Dat lijkt een logische stap. Toch zijn er veel verschillende tussen de verschillende motor verzekeraars. De ene motorverzekering is de andere niet. Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten bij het afsluiten van een motorverzekering. Het doel van een motorverzekering moet natuurlijk zijn; onbezorgd rondrijden in Nederland en daar buiten. Lekker de wind in je haren en niet in hoeven zitten over de verzekering van je motor. Geen zorgen bij schade en/of diefstal dat zou het uitgangspunt moeten zijn van een goede motorverzekering. Er zijn verschillende aspecten van belang bij het afsluiten van een motorverzekering. De waarde van je motor is natuurlijk ook belangrijk bij het berekenen van de verzekeringspremie. Deze waarde is voor verzekeraars een van de belangrijkste aspecten om te weten. Je motorverzekering is immers direct afhankelijk van de waarde van je motor. De zogenaamde motor dagwaarde is de waarde die je motor heeft op het moment van verzekeren. En (let op!) dit is ook de waarde die je krijgt van de verzekeraar als je motor total-loss wordt verklaard. Bij deze verklaring is je motor niet meer redelijkerwijs te herstellen, de schade is dan te groot. De motor waarde bepaalt mede de hoogte van je maandelijkse premie. Er wordt uiteraard ook gekeken naar de nieuwwaarde van je motor. Deze waarde had de motor toen hij de dealer verliet. Op basis van die waarde zal een motor verzekeringspremie berekend worden. Het is dus zinvol je motor nieuwwaarde te kennen. Gelukkig kun je op onze site, door middel van het invullen van het kenteken eenvoudig deze nieuwwaarde of cataloguswaarde opvragen.

Welke verzekeringen?

Er zijn in Nederland verschillende verzekeraars die een motor verzekering aanbieden. Eigenlijk bieden tegenwoordig alle grote verzekeraars wel een motorverzekering aan. Toch zitten er tussen de verschillende verzekeraars ook echte verschillen. Verschillen in de dekking bijvoorbeeld. Hou hier dus rekening mee als je een motorverzekering wil afsluiten. Kijk goed naar de voorwaarden die een verzekeraar stelt. Kijk ook vooral bij de uitsluitingen wat de verzekeraar niet vergoedt! Je voorkomt hiermee teleurstellingen als je een beroep moet doen op de verzekering. Bij de motorverzekering heb je ook te maken met een dekking. Welke dekking past bij jouw situatie? Kies je voor WA, WA+, beperkt casco of All Risk? Goed om over na te denken voordat je met een motorverzekering aan de slag gaat. Uiteraard bepaald de dekking van je verzekering ook de kosten van je maandelijkse premie. Heb je een nieuwe motor? Dan is vaak all risk een goede keuze. Bezit je een motor met al wat meer jaren en kilometers op de teller? Dan kan WA of WA+ al passend zijn.

Motor verzekeraars

Welke motor verzekeraars zijn er allemaal in Nederland? Dat zijn er meer dan je zou denken. Vaak zijn de grotere verzekeraars in Nederland ook goed in het verzekeren van motoren. Zeker als ze al een autoverzekering aanbieden hebben ze vaak ook een motor verzekering in hun portfolio. Net als bij alle andere verzekeringen geldt dat vergelijken loont! Kijk dus vooral rond op internet bij de verschillende verzekeraars of gebruik een vergelijkingswebsite om de beste verzekering voor jou te selecteren. Enkele websites van motor verzekeraars vind je hier onder:

Uiteraard zijn er veel meer verzekeraars met een motorverzekering in het pakket. Wat vooral belangrijk is, is of de verzekering bij jouw situatie en rijstijl past. Kijk hier goed naar.

Motor- en autoverzekering

Heb je al een autoverzekering? Dan is een motorverzekering mogelijk nog voordeliger te maken. Dit verschilt per verzekeraar, maar de schadevrije jaren van je auto kun je soms meenemen naar je motorverzekering. Dat levert je (als het goed is en je weinig schade hebt gereden) weer een korting op, op de maandelijkse premie. De maandelijkse motorverzekering premie valt zo dus weer wat voordeliger uit. Informeer hier dus altijd naar bij het afsluiten van een motorverzekering. Het kan je zo maar weer wat euro’s aan voordeel opleveren. Die kun je dan weer gebruiken om bijvoorbeeld je tank vol te gooien. Even op onderzoek uit gaan levert zo al direct geld op.