Motor verzekering wees verstandig en verzeker je motor goed!

Welke motorverzekering?

Als je een motor bezit, dan heb je uiteraard ook een motorverzekering. Je kunt hiermee onbezorgd rondrijden in Nederland en daar buiten. De waarde van je motor is natuurlijk ook belangrijk bij het berekenen van de verzekeringspremie. Je motorverzekering is afhankelijk van de waarde van je motor. De zogenaamde motor dagwaarde is de waar die je motor heeft op het moment van verzekeren. Deze waarde bepaalt mede de hoogte van je maandelijkse premie.

Welke verzekeringen?

Er zijn in Nederland verschillende verzekeraars die een motor verzekering aanbieden. Toch zitten er tussen de verschillende verzekeraars ook echte verschillen. Verschillen in de dekking bijvoorbeeld. Hou hier dus rekening mee als je een motorverzekering wil afsluiten. Kijk goed naar de voorwaarden die een verzekeraar stelt. Kijk ook vooral bij de uitsluitingen wat de verzekeraar niet vergoedt!

Motor verzekeraars

Welke motor verzekeraars zijn er allemaal in Nederland? Dat zijn er meer dan je zou denken. Vaak zijn de grotere verzekeraars in Nederland ook goed in het verzekeren van motoren. Zeker als ze al een autoverzekering aanbieden hebben ze vaak ook een motor verzekering in hun portfolio. Net als bij alle andere verzekeringen geldt dat vergelijken loont! Kijk dus vooral rond op internet bij de verschillende verzekeraars of gebruik een vergelijkingswebsite om de beste verzekering voor jou te selecteren. Enkele websites van motor verzekeraars vind je hier onder:

Uiteraard zijn er veel meer verzekeraars met een motorverzekering in het pakket. Wat vooral belangrijk is, is of de verzekering bij jouw situatie en rijstijl past. Kijk hier goed naar.

Motor- en autoverzekering

Heb je al een autoverzekering? Dan is een motorverzekering mogelijk nog voordeliger te maken. Dit verschilt per verzekeraar, maar de schadevrije jaren van je auto kun je soms meenemen naar je motorverzekering. Dat levert je (als het goed is en je weinig schade hebt gereden) weer een korting op, op de maandelijkse premie. De maandelijkse motorverzekering premie valt zo dus weer wat voordeliger uit. Informeer hier dus altijd naar bij het afsluiten van een motorverzekering. Het kan je zo maar weer wat euro’s aan voordeel opleveren. Die kun je dan weer gebruiken om bijvoorbeeld je tank vol te gooien.

www.dagwaarde-kenteken.nl eenvoudig met je kenteken de dagwaarde van je motor opvragen!