Motor dagwaarde opvragen? Kijk eens online! Direct de dagwaarde van je motor opvragen

Welke motor waarde is nu nuttig?

Dagwaarde berekenen? Dat kan eenvoudig online, maar welke waarde heb je nu nodig? Is de dagwaarde de juiste waarde? Dat hangt er van af wat je met de waarde zou willen bereiken. Wil je een nieuwe verzekering afsluiten voor je motor? Dan is de dagwaarde een juiste waarde om op te vragen. Dit is namelijk de waarde die jij als verzekeringsnemer uitgekeerd krijgt bij total-loss. Let hier dus even op als je een nieuwe verzekering gaat afsluiten. De verzekeraar wil graag deze waarde weten, daar baseert hij ook deels de verzekeringspremie op. Het is dus nuttig om een goede indicatie te hebben van de motor dagwaarde.

Motor cataloguswaarde

Naast de motor dagwaarde is er ook de motor cataloguswaarde. Dit is de waarde van de motor zoals deze aangeboden is bij de eerste verkoop. Zeg maar zoals de motor in de catalogus van de leverancier stond. Hou er wel rekening mee dat eventuele opties niet in deze prijs opgenomen kunnen zijn. Hierdoor kan de prijs dus misleidend zijn als je uit gaat van de cataloguswaarde. Let dus altijd even goed op welke additionele opties aangebracht zijn bovenop de catalogusprijs. Hiermee weet je dus de echte waarde van de motor ten tijde van de eerste verkoop. Dit kan nuttig zijn als je een motor wil invoeren uit het buitenland. Voor de berekening van de BPM (Belasting Personenauto’s en Motorvoertuigen) wordt uitgegaan van de cataloguswaarde van je motor. De cataloguswaarde kan in de berekening van de BPM ook wel de netto cataloguswaarde worden genoemd overigens. Tussen cataloguswaarde en netto cataloguswaarde zit voor het doel van de BPM berekening geen verschil. De cataloguswaarde is dus weer in heel andere gevallen nuttig dan de motor dagwaarde.

Motorwaarde berekenen bij verkoop

Wil je, je motor gaan verkopen? Dan is de dagwaarde, netto cataloguswaarde of cataloguswaarde niet relevant. Je wil dan een goede prijs ontvangen voor je motor. Een prijs die een koper bereidt is te betalen zonder al te veel poespas met afdingen bijvoorbeeld. Deze prijs wordt niet berekend op basis van gegevens. Echter kan deze prijs wel door de verkoper (en de koper!) worden berekend. Hoe? Door te zoeken naar de economische waarde van de motor. Dit is de waarde van de motor in het handelsverkeer. Of in andere woorden waar hetzelfde type motor voor te koop staat op bijvoorbeeld marktplaats. Kopers gaan dan bijvoorbeeld uit van het aantal gereden kilometers, de opties op de motor en de staat van de motor. Heel andere aspecten dus dan de statische gegevens uit een verkoopfolder bijvoorbeeld. Hier zal je dus ook wat tijd in moeten investeren. Dit geldt zowel voor de koper als voor de verkoper. De koper wil een goede prijs betalen en de verkoper wil liever niet lang te koop lopen met de motor. Ons advies vraag een motor waarde rapport op en doe zelf ook het nodige onderzoek!

Videouitleg dagwaarde motor

Ben je niet zo van de tekst? Dan hebben wij op Youtube een filmpje gevonden. In dit filmpje wordt duidelijk uitgelegd wat de dagwaarde nu precies is. Misschien gaat het dan voor jou nog meer leven. Kijk gerust onderstaand filmpje. De uitleg vonden wij in ieder geval duidelijk. Wij zijn geen eigenaar van het filmpje, eventuele onjuistheden van het filmpje komen dan ook niet voor onze verantwoordelijkheid.

www.dagwaarde-kenteken.nl eenvoudig met je kenteken de dagwaarde van je motor opvragen!