Nog nooit zoveel motoren verkocht als in 2023!

aantal motor verkopen is gigantisch gestegen, ook handel tweedehands motoren zit in de lift!

Motor
8. Jan 2024
141 views
Nog nooit zoveel motoren verkocht als in 2023!

2023 Was voor de motorbracnhe een top jaar! Er werden over heel 2023 17.501 nieuw motoren verkocht. Een record ten opzichte van de 10 jaar daar voor. Nederland is en blijft een top motor land. Veel motorrijders zijn in 2023 van motor gewisseld. Ten opzichte van een jaar eeder is de stijging 13%. De populaire merken waren met stip op 1 Yamaha, op 2 Honda en op een mooie derde plek de motoren van BMW. Het meest verkochtte model is de BMW R 1250 GS.

Corona en motorrijders

Corona lijkt voor de motor branche een zegen geweest te zijn. Volgens de BOVAG zijn Nederlanders namelijk in de corona pandemie meer met de motor gaan rijden. Dit om het openbaar vervooer te vermijden. De motorrijders zijn dat na de pandemie ook nog blijven doen. De BOVAG gaat zelfs zo ver, dat zij aangeven dat de vele motorrijders het filileed in Nederland kunnen verminderen. Mits de motorrijders natuurlijk ook voor woon-werk-verkeer de motor pakken. Dat zou mooi zijn, want eerder werd al bekend dat er in Nederland 9.4 miljoen(!) auto's op de weg rijden. Een behoorlijke druk op het toch al zo volle netwerk van wegen in Nederland.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reactie toevoegen

You must be logged in to add new comment. Log in
Categorie├źn
Voordeel
Motor voordelen, koopjes en meer. Alle voordelen lees je in deze blog categorie. Heb je zelf nog voordelen te melden aan onze motorrijders? Laat het ons vooral weten!
Evenement
Motor evenementen op een rijtje, zelf een evenement aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Van mooie toertochten tot motorreizen, alles is mogelijk.
Motor
Alles over motoren
Recente reacties