Een motorverzekering afsluiten: hier kun je bij stilstaan

Motor
26. Jul 2023
253 views
Een motorverzekering afsluiten: hier kun je bij stilstaan

Mooie routes afleggen in de zomer met de motor: iedere motorliefhebber ziet het waarschijnlijk wel voor zich. Zit jij er ook aan te denken om een motor aan te schaffen, zodat je deze droom kunt verwezenlijken? Houd er dan rekening mee dat wanneer je een motor op jouw naam hebt staan, een motorverzekering verplicht is. We zetten hieronder een aantal punten op een rij waar je bij stil kunt staan als je een motorverzekering wil afsluiten.

Motor gekocht? Sluit een geschikte motorverzekering af

Heb je de motor van jouw dromen gevonden, of ben je binnenkort van plan om er een aan te schaffen? Dan is het tijd om je te verdiepen in een motorverzekering. Net zoals de autoverzekering verplicht is voor auto-eigenaren, is het voor motoreigenaren verplicht een motorverzekering af te sluiten. Waar je op kunt letten bij het afsluiten van een motorverzekering, staat hieronder voor je opgesomd.

1. Kies de dekking

Als je bij Poliswijzer.nl een autoverzekering wil vergelijken, kom je erachter dat je kunt kiezen tussen verschillende dekkingen. Denk daarbij aan WA, WA+ en allrisk. Deze verschillende dekkingen kom je ook tegen wanneer je een verzekering voor jouw motor wil afsluiten. 

Een WA-verzekering is vaak het goedkoopst en daarbij is de dekking het minst. Bij WA+ is de dekking iets uitgebreider en bij allrisk is de dekking het uitgebreidst. Bij allrisk wordt bijvoorbeeld ook de schade gedekt die jijzelf aan het voertuig hebt veroorzaakt.

De dekking heeft in veel gevallen ook invloed op de premie van de motorverzekering. Hoe uitgebreider de dekking, hoe duurder de motorverzekering zal uitvallen. Houd hier rekening mee en vraag jezelf af in hoeverre jij jouw motor verzekerd wil hebben. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de motorverzekering uit te breiden met een aanvullende dekking.

2. Vergelijk de voorwaarden

Iedere verzekeraar heeft bepaalde voorwaarden. Laat je niet alleen afleiden door de dekking en de premies, maar hecht ook zeker waarde aan de voorwaarden van de motorverzekering. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van je eigen risico, de opzegtermijn en de wijze waarop eventuele schade wordt gedekt. 

3. Check of je je verzekeringen kunt combineren

Een andere tip is om te kijken of je verschillende verzekeringen met elkaar kunt combineren. In enkele gevallen kun je jouw autoverzekering combineren met jouw motorverzekering. Dit kan namelijk voordelig zijn voor onder andere jouw portemonnee. Daarnaast zijn er nog een aantal andere bespaartips wat betreft jouw voertuigen. Kies er bijvoorbeeld voor om elektrisch te gaan rijden, waarbij je tot en met 2024 geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen. Ook hoef je met een elektrisch voertuig natuurlijk niet meer te tanken: aan de andere kant moet je wel rekening houden met de kosten van het opladen van een elektrische auto of motor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reactie toevoegen

You must be logged in to add new comment. Log in
Categorieën
Voordeel
Motor voordelen, koopjes en meer. Alle voordelen lees je in deze blog categorie. Heb je zelf nog voordelen te melden aan onze motorrijders? Laat het ons vooral weten!
Evenement
Motor evenementen op een rijtje, zelf een evenement aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Van mooie toertochten tot motorreizen, alles is mogelijk.
Motor
Alles over motoren
Recente reacties