Controleer de kentekencard voordat je een motor koopt!

Motor
20. Feb 2023
354 views
Controleer de kentekencard voordat je een motor koopt!

Ben je al in een vergevorderd stadium om een motor te kopen? Dan zijn er nog wel wat controles die je zou kunnen doen. Met die controles weet je zeker dat straks bij de motor overschrijving alles klopt. Zo kom je dus niet voor nare verassingen te staan bij de koop van een motor.

Kentekendcard controleren

Bij het overschrijven van de motor hoort ook het kentekenbewijst. Dit bewijs werd vroeger in papier uitgegeven en tegenwoordig (na 2014) op een kentekencard. De kentekencard is een plastic kaart ter grootte van een creditcard. Je kunt deze dus makkelijk meenemen, maar helaas ook makkelijk kwijtraken. Om een soepele overschrijving van je motor mogelijk te maken is het dus een must dat de kenteken papieren of de kentekencard in orde zijn. Voor wat betreft de kentekencard, daar kun je zelf eenvoudig en online een controle uitvoeren. Via de website van de RDW kun je aanvoudig zien of er iets mis is met de kentekencard. Voor deze check heb je het kenteken van de motor nodig en het documentnummer van het kentekenbewijs. Dit nummer kun je vinden rechts onderaan het kentekenbewijs aan de voorzijde. Met deze combinatie kun je zelf dus al controleren of het kentekenbewijs geldig is. Wil je dit direct checken, klik dan op deze link om de check bij de RDW te starten. Een volgende stap kan zijn om te controleren of de kentekencard en de tenaamstellingscode bij elkaar horen. Ook dit kun je eenvoudig en gratis controleren bij de RDW. Je hebt hier het 10 cijferige documentnummer (rechtsonderaan voorzijde kentekencard) voor nodig en de 2 tenaamstellingscodes. Wil je direct de tenaamstellingscode controleren? Klik dan op deze link om de controle te starten.

Op deze manier kun je voor de koop van een motor toch al enige controles uitvoeren, mocht je twijfelen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reactie toevoegen

You must be logged in to add new comment. Log in
Categorie├źn
Voordeel
Motor voordelen, koopjes en meer. Alle voordelen lees je in deze blog categorie. Heb je zelf nog voordelen te melden aan onze motorrijders? Laat het ons vooral weten!
Evenement
Motor evenementen op een rijtje, zelf een evenement aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Van mooie toertochten tot motorreizen, alles is mogelijk.
Motor
Alles over motoren
Recente reacties