Motorrijden in Corona tijd

Motorrijden in Corona tijd

corona-motorrijden

Wel of niet de weg op?

Het is een vreemde tijd voor iedereen. Niet alleen de motorrijders, maar heel Nederland en de wereld is in de ban van het Corona-virus. De daar mee gepaard gaande intelligente lock-down zorgt ook nog eens voor afzondering. En zeker met mooi weer of speciale gelegenheden is dat lastig. Begrijpelijk, maar is het nu wel of niet verantwoord te gaan rijden?

Rijlessen volgen kan niet meer

Helaas is het in ieder geval tot nader order niet mogelijk rijlessen te volgen. Dat geldt voor autorijlessen en motorrijlessen. Hoe frustrerend dat ook is voor veel mensen en zeker ook voor rijschoolhouders. Afstand blijft een lastig punt net als hygiene.

Recreatief motorrijden

Recreatief motorrijden kan binnen de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) plaats vinden. Je zou het kunnen zien als fietsen of hardlopen, doe het dan ook vooral individueel en voorkom groepsvorming dat is op dit moment echt niet mogelijk. Trek er op uit op je motor, maar doe dit alleen. Stop niet onderweg om gezellig koffie te drinken. Maak je rit en houd je aan de richtlijnen van het RIVM. De maatregelen tegen het Corona virus vind je uitgebreid op deze pagina van het RIVM. Blijf rijden, maar houd je dus aan de richtlijnen. Het advies is in feite, ga niet de weg op als het niet echt nodig is. Als straks het virus onder controle is, kunnen we weer de weg op zonder maatregelen! Hou vol en blijf gezond!

Geef een reactie